Confidenţialitate

CLUJ: O elevă a obținut cea mai mare notă din lume la examenul Cambridge

Chiara Ferrari, elevă la Transilvania College, din Cluj-Napoca, a obținut cea mai mare notă din lume la examenul Cambridge de Studii Media.

Fata este acum în clasa a XII-a, iar pasiunea pentru media a descoperit-o în timpul liceului, relatează corespondentul Europa FM, Cătălin Suciu.

Pentru a învăța cât mai mult din acest domeniu, tânăra nu s-a mulțumit cu orele de la școala, ci a ales să facă pe parcursul verii un stagiu de practică la o agenție de publicitate, în departamentul Media.

„Cursul de Studii media încurajează elevii să construiască și să înțeleagă produsele media, formele și convențiile pe care le utilizează acestea. În cadrul cursului mai studiem diferite contexte în care se utilizează produsele media, tehnologiile folosite, audiența specifică și mesajele sociale transmise. Examenul Cambridge pentru Studii media este unul complex, fiind compus din patru module care au menirea de a echilibra munca practică și examenele scrise prin combinarea cerințelor creative cu analiza și dezbaterea”, a explicat Ana-Maria Huluban, profesoară de Studii media.

Pentru fiecare disciplină, Cambridge decernează premiul „Top in the World” elevilor care susțin examene Cambridge la discipline studiate în liceu și care obțin cel mai bun rezultat, la nivel global, la o disciplină de examen.

Premiul are greutate mare în dosarul de admitere pentru universitățile de top.

În urma cu doi ani, o altă elevă a Transylvania College, Maria Begu, în prezent studentă la psihologie, a câștigat premiul „Top in the World” la limba franceză.