Confidenţialitate

Cluj-Napoca se află în top 6 cele mai inovatoare orașe din Uniunea Europeană și a câștigat 100.000 de euro din partea Comisiei Europene

Leuven din Belgia este Capitala Europeană a Inovării în 2020, în timp ce Cluj-Napoca se află în top 6 cele mai inovatoare orașe din Uniunea Europeană și a câștigat 100.000 de euro din partea Comisiei Europene.

Alături de Milano, Valencia, Viena și alte 8 orașe europene, Cluj-Napoca intrase în finala competiției pentru titlul de „Capitala europeană a inovării 2020”.

Un juriu la nivel înalt format din experți independenți au selectat cei 12 finaliști, analizând modul în care orașele utilizează soluții inovatoare pentru a răspunde provocărilor societale, modul în care utilizează aceste practici în procesul de dezvoltare urbană și modul în care acestea implică comunități locale extinse în procesul de luare a deciziilor.

Orașul câștigător a primit titlul de „Capitală europeană a inovării 2020”, precum și suma de 1 milion de euro pentru a sprijini activitățile sale de inovare și a-și consolida capacitatea de a stabili conexiuni între cetățeni, sectorul public, mediul academic și întreprinderi, cu scopul de a aduce beneficii societale comunităților sale.

Fiecare dintre cele cinci orașe clasate pe locurile următoare va primi câte 100.000 de euro. Printre ele și Cluj-Napoca.