Confidenţialitate

Cluj-Napoca: Primăria și o societate comercială, obligate să plătească daune de 15.000 de euro unui tânăr accidentat într-un parc din oraș

Primăria Cluj-Napoca și o societate comercială au fost obligate de instanță să plătească daune morale în valoare de 15.000 de euro unui tânăr care era să-și piardă viața pe un teren de baschet din Parcul Central al orașului. 

Accidentul s-a petrecut în urmă cu doi ani, când băiatul, un elev de clasa a VIII-a, a încercat o aruncare la coș de tipul ”slam dunk”, doar că în urma acestei manevre, stâlpul coșului s-a rupt și toată instalația a căzut peste copil.

Acesta a fost rănit în zona capului de suportul panoului, o țeavă groasă dar și de inelul coșului. De asemenea, copilul a fost lovit și de lanțurile coșului de baschet, ce i-au provocat răni la nivelul brațelor. În stare de șoc, copilul s-a prezentat la spital, iar părinții acestuia au dat primăria în judecată, solicitând 20.000 de euro daune morale.

În timpul procesului, primăria a cerut respingerea cererii de chemare în judecată pe motiv că stâlpul s-a rupt din cauză că tânărul a făcut un procedeu de baschet profesionist, acesta fiind și motivul pentru care bara de metal s-a desprins.

Judecătorul însă a considerat că, ”distincția baschet de agrement vs. baschet profesionist nu are absolut nicio implicație asupra jocului, asupra manevrelor permise, ori asupra siguranței echipamentului utilizat”, și a dat câștig de cauză reclamantului, obligând municipalitatea să-i acorde tânărului o despăgubire de 15.000 de euro.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Sandu Mureșan

Citește și: Studiu: Chiar dacă abuzurile fizice asupra copiilor au scăzut în ultimii 10 ani, cele de tip sexual au rămas la valori similare | AUDIO