Confidenţialitate

Cluj-Napoca: Medic chirurg, acuzat de părinți că a lăsat o fetiță cu oasele strâmbe după o operație la mână | AUDIO

Un medic chirurg de la Spitalul de Copii Cluj-Napoca ar fi lăsat o fetiță de 3 ani cu oasele strâmbe în urma unei operații, fapt pe care părinții l-au observat 3 săptămâni mai târziu, după ce au cerut o altă părere.

Colegiul Medicilor a fost sesizat în acest caz, iar spitalul face o anchetă internă.

Concret, în primele zile ale lunii ianuarie 2021, fetița de 2 ani și 10 luni a Paulei Niculescu și-a rupt mâna.

Familia era în județul Bistrița Năsăud, iar fetița a fost dusă la Spitalul Județean, care nu are chirurg ortoped pediatru, de unde cazul a fost trimis la Spitalul de Copii Cluj Napoca:

A apărut un domn cu mască pe care nu l-am recunoscut și nu s-a prezentat. M-a întrebat «Ați venit de la Bistrița?» și am spus că da. 

Eu am îndrăznit să întreb care e procedura, dacă poate părintele să meargă cu un copil care nu are nici 3 ani.

Mi-a spus că «Da, atunci când o să faci tu Facultatea de Medicină și devii anestezist sau chirurg, atunci o să intri tu în sala de operație». M-a lăsat mască.

Paula Niculescu spune că medicul era Ioan Dobrescu și că avea să afle abia după operația fetiței că era chirurgul care a tratat-o. Ea povestește că medicul i-a spus să revină peste 3 săptămâni să scoată ghipsul, însă părinții au explicat că locuiesc în Piatra Neamț.

Nu mi-a zis «Uite asta a pățit copilul tău, asta ai de făcut, uite în 3 săptămâni asta vom face sau îți recomand la Piatra Neamț pe cineva».

Din proprie inițiativă, Paula Niculescu și-au dus fiica la radiografie înainte de consultul de 3 săptămâni.

Un specialist ortoped pediatru de la Târgu Mureș i-a explicat că oasele fetiței nu erau așezate corect și că nu ar fi ar fi ajuns în această situație dacă mergeau la control la doar o săptămână după intervenția de la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca.

În radiografia de la externare se vede foarte clar că oasele nu erau poziționate și s-au ghipsat prost. Toate lucrurile astea n-ar fi trebuit să se întâmple, spune Paula Niculescu.

Părinții au intrat în contact cu alte 14 familii care au trecut prin situații asemănătoare în relația cu medicul Ioan Dobrescu.

Au făcut plângere la Colegiul Medicilor, iar purtătoarea de cuvânt a Spitalul de Copii din Cluj-Napoca a confimat la Europa FM că se face o anchetă în acest caz.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Sonia Teodoriu