CLUJ: Internări sistate la Institutul Inimii, după depistarea a 11 cazuri de coronavirus

Internările au fost sistate la Institul Inimii din Cluj-Napoca după înregistrarea, în ultima perioadă, a 11 cazuri de COVID-19, dintre care nouă pacienți și doi asistenți medicali.

Managerul Institutului Inimii, Florin Crișan, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că urgențele aduse de ambulențe sunt redirecționate spre Clinica de Cardiologie a Clinicii Medicale nr. 1.

Pacienții care vin pe picioarele lor sau sunt aduși de aparținători la serviciul de urgențe al institutului sunt consultați, dar nu rămân internați.

„S-a dispus sistarea internărilor și a internărilor programate la Institutul Inimii. Ca o măsură de prevenire a răspândirii COVID s-au oprit și internările programate și la chirurgia cardio-vasculară, singurul astfel de centru din regiunea noastră, dar urgențele se tratează, fără internare însă. Urgența medicală se tratează și au loc intervenții chirugicale indiferent dacă vorbim de chirurgie sau cardiologie”, a spus Crișan.

Decizia de sistare a internărilor a fost luată de conducerea Institutului Inimii după confirmarea a 11 cazuri de COVID în ultima perioadă, dintre care 9 pacienți și 2 asistenți medical.

Măsura va dura cel puțin 7 zile.

La institut sunt anchete epidemiologice în curs realizate de DSP Cluj .

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS