CLUJ: Focarul de la Institutul Inimii se extinde. Numeroase cadre medicale infectate | AUDIO

Institutul Inimii din Cluj, cel mai mare spital din regiunea Transilvaniei care tratează afecțiuni cardio-vasculare, nu mai preia decât urgențe, transmite corespondentul Europa FM.

14 cadre medicale sunt infectatate, un medic primar, un medic rezident, 6 asistente și 6 persoane din cadrului personalului auxiliar. În plus, au fost descoperite și 9 cazuri în rândul pacienților, iar doi au murit, după ce au făcut complicații.

Problemele au apărut după ce anumite secții medicale s-au redeschis după aproape 3 luni în care accesul pacienților a fost restricționat din cauza epidemiei.

Potrivit conducerii Spitalului, focarul a izbucnit după ce unii pacienți ajunși pentru consultații au ieșit negativi la primele teste, după care, la repetare, au fost pozitivi, timp în care au intrat în contact cu personalul medical.

Apoi, susține conducerea, au fost anumite intervenții de urgență care nu puteau fi amânate în așteptarea rezultatelor la testele Covid. În acest moment toate internările la spital sunt oprite.

A fost păstrată o singură linie de gardă, care preia urgențe cu risc vital, iar în rest toți pacienții cu probleme sunt direcționați către Spitalul Județean.

Pentru a se proteja, Institutul Inimii din Cluj a externat aproximativ 60 de pacienți în ultima săptămână, cu recomandarea ca aceștia să stea în autoizolare pentru 14 zile. Toți au fost testați la externare cu rezultate negative.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cătălin Suciu, corespondent Europa FM
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS