Confidenţialitate

Cluj: După ce gradul de ocupare a paturilor Covid a ajuns la 74%, autoritățile au suplimentat locurile. Școala va fi tot în format fizic | AUDIO

Toate școlile vor funcționa cu prezență fizică și săptămâna viitoare, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. În niciun județ nu a fost atinsă rata de ocupare a paturilor destinate Covid, de 75%. În județul Cluj, indicele ajunsese la 74% săptămâna trecută, dar acum se află la puțin peste 65%.

La începutul acestei săptămâni, județul Cluj avea un grad uriaș de ocupare a locurilor din spitale, la limita celor 75 de procente de la care, potrivit Ordinului Ministerului Sănătății, toate școlile ar urma să treacă automat la învățământul exclusiv online.

În fața valului mare de infectări și a iminenței închiderii școlilor în intreg județul, autoritățile locale s-au mobilizat și, în urma unei întrevederi cu managerii spitalelor, s-a ajuns la sporirea capacității acestora cu încă 300 de paturi.

Prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard:

„Am avut deja 91-92% grad de ocupare, ceea ce evident a impus activarea obligativității conform ordinului ministrului de a mări capacitatea.”

Astfel s-a ajuns în situația în care pacienții infectați cu coronavirus au la dispoziție 1.000 de locuri, față de 690 câte erau săptămâna trecută.

Incidența cazurilor de Covid în municipiul Cluj-Napoca a crescut joi la aproape 34 la mie, în timp ce în județ a trecut de 26 la mia de locuitori.

În acest moment, în spitalele din Cluj sunt internați 534 pacienți, din care 61 la Terapie Intensivă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Sandu Mureșan

Citește și: Bacău: Un preot a sfințit cu aghiasmă o porțiune de drum unde au loc frecvent accidente rutiere | VIDEO