Confidenţialitate

Cluj: Directorul Serviciului Ambulanță, îndemn la “colindat prin telefon” | AUDIO

Directorul Serviciului de Ambulanță din Cluj face un apel la populație “să colinde prin telefon”.

Horia Simu a spus la Europa FM că ambulanța este extrem de solicitată în această perioadă.

Zilnic, sunt, în medie, 240 de solicitări. Lor li se adaugă 145 de drumuri la domiciliul celor care așteaptă să fie testați de COVID.

Anul trecut, era vorbă să fiți cumpătați la mâncare, grijă ce mâncați ca să nu ajungeți în camerele de gardă. Acum, poate trebuie un mic sacrificiu să încercăm să colindăm prin telefon, prin video, prin ce dorim noi.

Cu toții vrem să stăm cu părinții, cu bunicii. Trebuie să avem grijă de ei ca să aibă sărbători fericite și anul viitor. Am încredere că anul viitor se va da drumul la tot, așa cum a fost în 2019.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Nu suntem supereroi” spune Horia Simu, care speră că acum, când fiecare știe pe cineva bolnav de COVID, toată lumea va respecta regulile.

Cum ar convinge pe cineva să poarte mască?

L-aș lua de mână și l-aj duce două ore cu ambulanță, să vadă ce înseamnă să stai într-un combinezon patru ore, să mergi acasă la om și să vezi un pacient care așteaptă oxigen. (…) 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Serviciul de Ambulanță din Cluj au fost angajați 30 de ambulanțieri și asistente în perioada stării de alertă, dar pentru a micșora timpul de intervenție, ar mai fi nevoie de încă 50.