Confidenţialitate

Cluj: Clădirea primului spital de psihiatrie pediatrică din Transilvania, inaugurată marți | AUDIO | GALERIE FOTO

A fost inaugurată la Cluj clădirea primului spital de psihiatrie pediatrică din Transilvania. Va avea ambulator, secții de spitalizare „de o zi” și permanente, dar și un spațiu dedicat toxicomanilor. A costat aproape 40 de milioane de lei, bani europeni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Parterul spitalului găzduieşte recepţia, serviciul de primire-internare, dar şi compartimentul de spitalizare „de o zi”, cu o capacitate de 15 paturi. Tot la parter este şi spaţiul ambulator, unde vor fi acordate servicii medicale celor care nu necesită internare.

Secția de spitalizare permanentă are 30 de paturi şi încăperi destinate activităţilor creaţional-educative. La etajul doi se află compartimentul de toxicomani, cu o capacitate de 10 paturi.

Spitalul mai dispune de amfiteatru, două laboratoare şi o sală de lucrări practice pentru studenţi, o bibliotecă media etc., dar şi o sală de şcolarizare a copiilor internaţi şi una de kinetoterapie.

Spitalul de psihiatrie pediatrică este a treia clinică din țară de acest tip.

Sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Cluj

Citește și: Ministrul Sănătății: 100 de spitale vor fi digitalizate / Fiecare dintre acestea a primit în jur de un milion de euro | AUDIO