Confidenţialitate

Cluj: Al patrulea spital COVID intră în funcțiune săptămâna aceasta | AUDIO

Al patrulea spital COVID în Cluj va intra în funcțiune în această săptămână. Este vorba despre Spitalul Municipal.

Autoritățile au luat această decizie după ce unitățile care tratează pacienți infectați cu SARS-CoV-2 au ajuns să fie copleșite de numărul tot mai mare de bolnavi.

Cea mai mare problemă este pe secțiile de ATI, unde Clujul nu mai are locuri libere de aproape două săptămâni, transmite corespondentul Europa FM.

Spitalul Municipal din Cluj va fi adus de joi în linie de suport Covid. Va fi al patrulea din Cluj care va trata pacienți infectați cu Sars-Cov-2, după Spitalul de Boli Infecțioase, cel de Pneumoftiziologie și Spitalul de Recuperare.

Decizia autorităților vine după ce numărul cazurilor din Cluj a crescut foarte mult în ultimele săptămâni. Cea mai mare problemă este la secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, unde sunt ocupate toate cele 35 de locuri.

Odată cu transformarea spitalului municipal în centru Covid, va crește și capacitatea de ATI cu 15 paturi.

În acest moment și internarea de zi este problematică în spitale. Sunt peste 250 de pacienți confirmați cu coronavirus care au fost trecuți pe liste de așteptare și sunt aduși pe rând la consult medical de specialitate.

Pe lângă spitalul Municipal, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență ia în calcul și deschiderea unei secții din spitalul Județean tot pentru pacienții cu Covid-19.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cătălin Suciu