Confidenţialitate

Clotilde Armand: ”Multă lume este revoltată auzind știrea cum că eu am tăiat finanțarea de la 4 spitale din București(…) Nu s-a tăiat nimic”

Primarul Sectorului 1 din București dezminte informațiile care au circulat în ultimele zile online și care au fost preluate de mai mulți politicieni și prezentate inclusiv în emisiunile TV din prime time. Ea susține că nu a fost tăiată finanțarea pentru patru spitale din sector, ci doar s-a făcut transferul lor ca urmare a unei decizii venite de la Curtea de Conturi.

”Circulă de aseară (pe mai multe posturi de televiziune conduse de turnători sau fugari deveniți milionari după ce au jefuit Statul Român) o informație falsă despre ședința de Consiliu Local din Sectorul 1. Știu, a fost un adevărat festival al calomniei. Așa se întâmplă atunci când USL trăiește și ai curajul să te lupți cu el. Semn bun!

Multă lume este revoltată auzind știrea cum că eu am tăiat finanțarea de la 4 spitale din București. Fals, fals, fals!
Nu s-a tăiat nimic. În ședința de ieri s-au trecut 4 spitale din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului București. Știți de ce? Pentru că există o decizie a Curții de Conturi care ne spune asta.

Și pentru cei care lansează aceste știri false în spațiul public le demonstrez cu legislația în față că sunt niște mincinoși:

– Consiliul Local al Sectorului 1 a hotărât în data de 29.10.2010 trecerea celor 4 spitale din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului București. Interesant, nu? În urmă cu 11 ani s-a hotărât asta…

– În Hotărârea de Guvern cu nr. 114/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății scrie negru pe alb că aceste unități despre care unii au ales să mintă în spațiul public ”SUNT FINANȚATE INTEGRAL DE STAT”.

Iată o nouă dovadă că politicienii habar n-au despre legislație însă sunt specialiști în calomnii și lansează informații false.
Dar adevărul învinge mereu oricât s-ar strădui unii și alții să spună că nu e așa.

Oameni buni, nu a tăiat nimeni nici o finanțare. Când mai auziți așa ceva în spațiul public vă rog să le arătați asta”, scrie, pe Facebook, Clotilde Armand.

În susținerea afirmațiilor sale, Clotilde Armand a prezentat mai multe documente care arată transferul administrației spitalelor, dar și deciziile care au stat la baza acestei acțiuni.