Confidenţialitate

Clotilde Armand cere verificări în programul de locuințe ANL. Mai mulți șefi din primărie și poliție ar fi primit ilegal case

Primarul Sectorului 1 anunță verificări în programul de locuințe pentru tineri. Clotilde Armand susține că oameni apropiați fostei administrații de sector, inclusiv consilieri, foști șefi din primărie sau din poliția locală, ar fi primit ilegal locuințe ANL.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că mai multe locuințe ANL ar fi fost alocate unor persoane apropiate de fosta administrație care nu ar fi îndeplinit condițiile prevăzute de lege.

Sunt locuințele ce, teoretic, sunt destinate exclusiv tinerilor până în 35 de ani cu venituri reduse, persoane care nu își permit să cumpere sau să închirieze o locuință de pe piața liberă.

Cum prevede legislația, tinerii pot depune dosare la autoritățile publice locale pe a căror rază administrativ-teritorială se află aceste locuințe.

Clotilde Armand spune că ar fi primit asemenea locuințe activiști de partid, foști șefi de direcții ai primăriei, actuali angajați ai cabinetului parlamentar al fostului edil, șefi din Poliția Locală Sector 1 și angajații unor televiziuni.

Primarul subliniază că majoritatea au sărit rândul pe lista de așteptare.

„Voi trimite Corpul de Control să verifice situația și voi iniția un proiect de hotărâre care să nu mai permită asemenea anomalii. Dacă există angajați ai primăriei care au făcut nereguli vă asigur că vor plăti”, transmite Clotilde Armand.

Foto: Inquam Photos / George Călin