Confidenţialitate

Clotilde Armand anunță că strada pe care este ambasada Belarus se va numi ”Roman Protasevici”

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand anunță că va demara procedurile pentru schimbarea numelui străzii pe care este Ambasada Belarus în București, la propunerea profesorului Andrei Oișteanu. Astfel, strada Tuberozelor va deveni Strada Roman Protasevici, după numele disidentului din Belarus care a fost răpit, duminică, de autoritățile de la Minsk, împreună cu 5 colaboratori, după ce avionul în care se afla a fost deturnat.
”Susţin propunerea domnului profesor Andrei Oișteanu de a schimba numele străzii din Sectorul 1 pe care se află Ambasada Republicii Belarus. În acest sens, voi înainta către Primăria Capitalei următoarea propunere: strada Tuberozelor din Sectorul 1 să se numească Str. Roman Protasevich – numele jurnalistului disident. Trăim într-un stat european și acest act de terorism al președintelui Aleksandr Lukașenko de a deturna un zbor comercial între două state membre UE & NATO nu poate rămâne nepedepsit”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.
”Toată corespondenţa ambasadei ar veni în şi ar pleca din strada cu numele jurnalistului disident. De asemenea, diplomaţii ar avea numele lui Roman Protasevich imprimat pe cărţile lor de vizită”, a scris și profesorul Andrei Oișteanu.