Confidenţialitate

Clotilde Armand anunță că au fost plătiți sortatorii de deșeuri

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat, miercuri, că au fost plătiţi sortatorii de deşeuri, iar aceştia au fost de acord să preia gunoaiele din sector. În doar trei ore de la deschiderea staţiilor de sortare, Romprest a depozitat 260 de tone, gunoaiele fiind în continuare ridicate, potrivit News.ro.

”Primăria Sectorului 1 a reuşit să deschidă astăzi dimineaţă porţile sortatorilor şi să-i plătească direct (în ciuda piedicilor puse de Romprest) iar gunoiul a început să fie ridicat. În doar 3 ore de la deschidere Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi”, a scris, miercuri, pe Facebook, Clotilde Armand.

Aceasta face un ”scurt istoric” al situației: ”Operatorul de salubritate nu şi-a plătit sortatorii. Sortatorii şi-au închis porţile şi operatorul a lăsat gunoiul (lucru interzis de lege şi de contractul de delegare) pe străzi. Primăria a găsit o soluţie să plătească direct spre sortatori datoriile operatorului. Dar ce credeţi? Compania Romprest Service S.A. s-a împotrivit vehement. Şi a urmat multe zile de muncă pentru aparatul primăriei să găsească soluţii. Şi am găsit”.