Confidenţialitate

Clotilde Armand a depus cerere de renumărare a voturilor. Edilul Sectorului 1 anunță că a sesizat tentative de fraudă de la mai multe secții de votare

Primarul în funcție al Sectorului 1 Clotilde Armand a depus cerere de renumărare a voturilor. De asemenea, edilul a anunțat, într-o postare pe Facebook, că a sesizat autoritățile privind tentative de fraudă de la mai multe secții de votare. 

Clotilde Armand reclamă că lipsesc foarte multe voturi în unele secții. Susține că au fost probleme și cu urna mobilă.

„Diferența de voturi pe numărătoare paralelă a partidelor este foarte, foarte mică și de aceea s-au grăbit unii din PNL și PSD să arunce public cu mesaje false că au câștigat”, a mai scris edilul în funcție.

Așteptăm numărătoarea și datele oficiale – a adăugat aceasta. Anunțul făcut – în urmă cu puțin timp – de primarul în exercițiu al Sectorului 1 vine după ce ieri a cerut suspendarea procesului de validare a rezultatelor din secțiile de votare din sector.

Clotilde Armand a semnalat încă de ieri, după orele prânzului, că sunt probleme cu preluarea sacilor cu voturi.

„Zeci de reprezentanți ai secțiilor de votare au stat în soare, la coadă, toată ziua pentru a valida procesele-verbale și pentru a depune sacii cu voturi. Mai multe persoane au leșinat astăzi, iar SMURD-ul a fost chemat de urgență. Situația este dramatică și nu exagerez”, a scris Clotilde Armand, într-o postare pe Facebook.

Ea ceruse suspendarea procesului de validare a rezultatelor din secțiile de votare din sector, cu sacii cu voturi puși într-o cameră sigilată, sub paza jandarmilor. În plus, ea a acuzat Biroul Electoral de Sector că tergiversează în mod deliberat procesul de numărare și a anunțat că va face plângere penală.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea