Clint Eastwood şi Warner Bros., daţi în judecată

Regizorul Clint Eastwood şi compania Warner Bros. au fost daţi în judecată pentru folosirea improprie a unei biografii nepublicate pentru realizarea filmului “Jersey Boys”, potrivit The Hollywood Reporter.

”Jersey Boys”, povestea grupului pop The Four Seasons – care a activat în anii 1960 – adaptată pentru Broadway, a fost timp de un deceniu subiectul unui proces privind drepturile de autor, iar un judecător a stabilit, în ultimă instanţă, că producţia teatrală a folosit corect biografia nepublicată a trupei.

Acum, un proces deschis de acelaşi reclamant implică adaptarea pentru marele ecran realizată de Clint Eastwood.

La finalul lunii iunie, Donna Corbello a acţionat în judecată compania Warner Bros., pe Clint Eastwood şi membri ai grupului The Four Seasons, între care şi Frankie Valli, privind acest film.

Plângerea sa a fost depusă la o curte de justiţie din California.

Donna Corbello este văduva lui Rex Woodard, care l-a asistat pe Tommy DeVito, membru al trupei, la scrierea autobiografiei. Ea susţine că producătorii versiunii pentru teatru au folosit materialele soţului său. După un deceniu, ea a convins un juriu, în luna noiembrie a anului trecut, dar pe 14 iunie 2017, judecătorul Robert Jones a decis că biografia scrisă de Woodard a fost folosită corect.

Judecătorul a determinat că doar o mică parte din material a ajuns în musical şi că ceea ce a fost folosit a fost transformat semnificativ.

Filmul regizat de Clint Eastwood a avut un buget de 40 de milioane de dolari şi a generat încasări în Statele Unite de 47 de milioane de dolari.

Chiar şi aşa, Corbello cere să îi fie plătite prejudicii pentru folosirea improprie a textului lui Woodard.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS