Confidenţialitate

Climatologul Roxana Bojariu explică impactul primelor mari decizii COP26: Creșterea temperaturii globale ar putea să fie redusă cu 2 grade Celsius

Peste 100 de ţări ale lumii s-au angajat să stopeze defrişările până în 2030, pentru a stăvili, şi în acest mod, încălzirea globală. 80 dintre statele participante şi-au luat și angajamentul de a reduce în următorul deceniu cu 30% emisiile de metan, unul dintre cele mai nocive gaze care provoacă efectul de seră.

Peste 20 de țări, dar si Banca Europeană pentru Investiții au anunțat ca nu vor mai finanța proiecte internaționale de infrastructură care se bazează pe combustibili fosili. Nu în ultimul rand, Japonia a anunțat că va face un efort important pentru reducerea emisiilor de carbon.

Printre țările cu cele mai ambițioase angajamente este India.

România a fost reprezentată la Glasgow de președintele Iohannis, iar măsurile cu care ne prezentăm la COP 26 sunt în linie cu angajamentele Europei.

Climatologul Roxana Bojariu, unul specialiștii români  prezenți la Glasgow, a venit în Misiunea Verde cu deciziile care aduc mai mult optimism privind viitorul verde al lumii:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.