Confidenţialitate

Climathon Bucharest 2021: Care sunt proiectele care modelează viitorul Bucureștiului | AUDIO

Săptămâna aceasta a avut loc Climathon Bucharest 2021, evenimentul în care locuitorii Bucureștiului își pun creativitatea și ideile la contribuție cu scopul de a-l transforma într-un oraș sustenabil care să răspundă nevoilor reale ale locuitorilor săi.

De-a lungul a trei  zile de eveniment, participanții au învățat alături de mentorii și experții Climathon Bucharest 2021 cum să ducă un simplu gând la faza de idee la cea de proiect cu impact.

Invitat la Misiunea Verde,  Daniel Matei, Business Development Manager Impact Hub Bucharest, a vorbit despre ideile care au atras atenția juriului, dar și despre miza unui eveniment de tipul Climathon Bucharest.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ideea câștigătoare pentru provocarea Deloitte

 FutureStart au creat în cele 2 zile de ideathon Green Startup Kit – un instrument care să poată ajuta companiile mari să susțină crearea și dezvoltarea de startupuri verzi (green energy, transport alternativ, alimentație organică/vegană, de conștientizare și eficientizare a problemelor de mediu prin sisteme de gamificare, slow fashion, anticariate și magazine second-hand etc.).

Echipa care a venit cu cea mai bună soluție pentru a încuraja colaborarea dintre companiile mari și startupuri green a câștigat și un premiu de 2000 de euro.

Crieriile ESG (Environmental, Social, and Governance) sunt prioritare în rândul măsurilor pentru combaterea schimbărilor climatice și tranzația către energia verde. Pentru a îndeplini obiectivele setate de Uniunea Europeană, e important ca startupuri și companii să se alieze și să dezvolte împreună proiecte care adresează provocările acestei tranziții. Acest proces poate fi unul complex atât prin natura obiectivului, cât și prin diferențele de mod de lucru ale celor două tipuri de organizații.

Ideea câștigătoare pentru provocarea FEPRA

 GreenTerminal, care au creat blAUck – un sistem automatizat și accesibil concentrat pe reciclare și procesarea „aurului negru”, cum i se mai spune materialului compostabil. O jumătate a proiectului lor ambițios constă într-o hartă interactivă menită să transparentizeze întreaga activitate legată de reciclare din România și să cuprindă toate punctele de reciclare din țară.

FOTO ILUSTRAȚIE: Greg Rosenke / Unsplash