Claudio Ranieri va primi 10 milioane de euro dacă Leicester câștigă titlul în Anglia

Antrenorul lui Leicester CityClaudio Ranieri va încasa cel mai mare bonus din carieră dacă echipa lui va câștiga campionatul Angliei.
Tehnicianul italian are unul dintre cele mai mici salarii din Premier League – sub două milioane de euro, însă titlul îi va aduce în cont încă 6 milioane 400.000, sumă menționată în contract. Pe lângă acești bani, Ranieri va primi câte 128.000 de euro, pentru fiecare loc ocupat peste a 18-a poziție în clasament, adică alte două milioane 100.000. În total, antrenorul “vulpilor” va aduna peste 10 milioane de euro într-un singur an.

Leicester City mai are nevoie de o singură victorie pentru a deveni matematic campioană, iar în ultimele trei etape are de jucat contra lui Manchester United, Everton și Chelsea.

Gruparea din orașul cu doar 400.000 de locuitori a produs în sezonul actual cea mai mare surpriză din ultimele decenii, fiind cotată toamna trecută cu cele mai mici șanse la câștigarea trofeului.

Confruntarea cu Manchester United va avea loc duminică și dacă Leicester va câștiga, portarul Karsper Schmeichel va triumfa pe stadionul pe care tată sau, Peter Schmeichel a cunoscut gloria – arena “Old Trafford”.