Confidenţialitate

Claudia Ieremia, despre pregătirile pentru 1 Decembrie: ”E o bucurie să jucăm, să ne întâlnim, chiar și așa, când sala nu ne răspunde” VIDEO

De Ziua Națională a României, Teatrul Național din Timișoara se deschide virtual publicului.

Marți, 1 Decembrie, de la ora 18.00, cu ocazia Zilei Naționale a României, spectacolul ”O scrisoare pierdută” de I. L. Caragiale va fi transmis  prin live stream în direct din Sala Mare, pe site-ul instituției, pe canalul YouTube și pe pagina de Facebook a Teatrului Națioanl din Timișoara.

”Suntem în pregătire acum, repetăm un text scris de Radu Iacoban, regia Radu Iacoban, vom ieși în regimul acesta online de streaming. Și continuăm să jucam. În 1 Decembrie jucăm O scrisoare pierdută. E o bucurie să jucăm, să ne întâlnim, chiar și așa, când sala nu ne răspunde”, mărturisește actrița Claudia Ieremia, într-un interviu pentru Europa FM.

Referitor la cât de dificilă este această perioadă pentru actorii despărțiți de public prin intermediul unor ecrane, Claudia Ieremia se arată optimistă. ”Am avut la un moment dat sentimentul de inutilitate, am descoperit cât de mult înseamnă teatrul pentru mine, cât de mult face parte teatrul din viața mea, din identitatea mea. Apoi am înțeles că, din moment ce faci acest lucru cu pasiune și atât de dedicat, e normal să consume atât din tine și e normal să-i simți lipsa asta acută. (…)
Acum avem speranța că lucrurile se vor îndrepta. Nu vreau să fiu pesimistă, sunt un om pozitiv, sper să putem trece repede peste momentul ăsta și să ne putem întoarce cu sete, cu bucurie, cu toleranță, cu îngăduință mai mare și cu duioșie spre artișți, spre muzicieni, spre actori, spre toți care fac artă”.