Confidenţialitate

Claudia Ieremia: “Uneori am senzația că atunci când mă voi întâlni cu publicul nu voi mai ști să fac teatru” | VIDEO

Actrița Claudia Ieremia a venit în cel mai mare club din România, alături de Toader Păun, pentru a vorbi despre cum percep actorii perioada de pandemie, chiar dacă încă mai urcă pe scenă pentru spectacole online, cum se întâmplă în cazul Teatrului Național de la Timișoara, dar și despre Festivalul Național de Teatru, în plină desfășurare până duminică.

”Suntem artișți și ne e dor de teatru. Ne e dor să fim pe scenă, să jucăm. (…)
La Teatrul Național din Timișoara se joacă în regim de streaming, cu sala goală și difuzăm spectacole care se joacă în seara respectivă. Deci nu sunt înregistrări.
E o situație tristă din punctul meu de vedere, pentru că am trecut prin toate stările.

E ciudat să nu poți să-ți faci meseria, te simți inutil. (…)

Festivalul Național de Teatru… bine că se întâmplă și în formula asta. E bine că vedem spectacole de referință. Eu am putut să privesc spectacole la care altfel n-aș fi avut acces. Dar e nevoie de public. Publicul ne e partener și e debusolant fără el. (…)

Uneori am senzația că atunci când mă voi întâlni cu publicul nu voi mai ști să fac teatru. Mă bântuie și gândul ăsta. E un antrenament emoțional, actorul trebuie să joace. Dar cred că putem fi și responsabili”, mărturisește Claudia Ieremia, la Europa FM.

Make-up & Photo credit Ovidiu Perta / via Facebook