Confidenţialitate

Claudia Ieremia, despre FNT Altfel: ”Festivalul Național de Teatru… bine că se întâmplă și în formula asta” | VIDEO

Până duminică are loc ediția cu numărul 30 a Festivalului Național de Teatru. Spre deosebire de alți ani, de această dată întâlnirea publicului cu artiștii se produce virtual.

Festivalul Național de Teatru… bine că se întâmplă și în formula asta. E bine că vedem spectacole de referință. Eu am putut să privesc spectacole la care altfel n-aș fi avut acces. Dar e nevoie de public. Publicul ne e partener și e debusolant fără el. (…)

Uneori am senzația că atunci când mă voi întâlni cu publicul nu voi mai ști să fac teatru. Mă bântuie și gândul ăsta. E un antrenament emoțional, actorul trebuie să joace. Dar cred că putem fi și responsabili”, mărturisește Claudia Ieremia, la Europa FM.

După ce se încheie FNT, de Ziua Națională a României, Teatrul Național din Timișoara se deschide virtual publicului.

Marți, 1 Decembrie, de la ora 18.00, cu ocazia Zilei Naționale a României, spectacolul ”O scrisoare pierdută” de I. L. Caragiale va fi transmis  prin live stream în direct din Sala Mare, pe site-ul instituției, pe canalul YouTube și pe pagina de Facebook a Teatrului Națioanl din Timișoara.

”Suntem în pregătire acum, repetăm un text scris de Radu Iacoban, regia Radu Iacoban, vom ieși în regimul acesta online de streaming. Și continuăm să jucam. În 1 Decembrie jucăm O scrisoare pierdută. E o bucurie să jucăm, să ne întâlnim, chiar și așa, când sala nu ne răspunde”, mărturisește actrița Claudia Ieremia, la Europa FM.

FOTO: Adrian Pîclișan / TNTm