Clădiri „reinventate” – GALERIE FOTO

Nu de puţine ori se întâmplă ca o anumită construcţie să fie utillizată cu un alt scop decât cel pentru care a fost realizată: fabricile sunt transformate în clădiri de birouri, apartamentele în hoteluri sau magazinele de haine în restaurante.

Deşi, iniţial, aveau un alt scop, următoarelor clădiri li s-a acordat o altă utilitate: au fost „reinventate”, în aşa fel încât să mai poată fi folosite, însă într-un mod mai puţin obişnuit.

City Museum din St. Louis, SUA, a transformat vechea faţadă a unei fabrici de încălţăminte, într-un teren imens de joacă.

City Museum din St. Louis

 

În Viena, două vechi uzine de gaz, de peste 100 de ani, au fost transformate în blocuri de locuinţe şi într-o zonă de shopping.

două vechi uzine de gaz Viena

Casa Futebol, din Brazilia, nu e altceva decât un fost stadion. Ulterior, acesta a fost transformat într-un bloc de apartamente, mai mici şi mai ieftine, accesibile pentru toată lumea.

Casa Futebol din Brazilia

Oxo Architecture, din Franţa, îşi propune să transforme vechi staţii de metrou parizine, în centre spa, grădini subterane sau chiar un teatru.

 Oxo Architecture din Franţa

La Flèche d’Or, din Paris, a transformat o veche gară într-o sală de concerte.

La Flèche d Or Paris

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS