Clădirea Universității Petrol și Gaze din Ploiești – afectată de cutremurul de pe 28 octombrie

Corpul principal al clădirii în care funcționează Unviersitatea Petrol Gaze (UPG) din Ploiești a fost afectat de cutremurul din noaptea de sâmbătă.

În pardoseala de la parter au apărut fisuri vizibile cu ochiul liber, iar pe alocuri au căzut bucăți de tencuială.

Activitatea instituției nu a fost afectată.

O fisură lungă de câțiva metri a apărut în pardoseala corpului corpului I, exact pe holul principal, al clădirii principale a UPG unde se află cele mai multe săli de curs.

Urmările cutremurului sunt vizibile cu ochiul liber, iar pe alocuri fisura din pardoseală este atât de mare încât poate intra cu ușurință o mână. În plus, bucăți din tencuială s-au desprins de pe pereți, atât pe hol, dar și în interiorul sălilor de curs.

”Acea crăpătură este de vreo douăzeci și ceva de ani. Noi am mai consolidat zona aceea. Acolo este, cum să vă zic, din naștere făcută așa. Era prevăzut un perete de rezistență pe care constructorul nu l-a făcut. La subsol trebuia să fie un perete de rezistență, dar nu s-a construit.

Pur și simplu constructorul a sărit mai mulți pereți de rezistență. Nu i-a făcut”, a declarat Mihai Coloja, rectorul Universtiății Petrol Gaze din Ploiești.

Acesta a precizat că din cauza stricăciunilor provocate de cutremurul de sâmbătă activitatea universității nu a fost afectată, iar cursurile se vor ține după un program noramal.

Fisura în pardoseală a apărut în zona unde sunt amplasate panourile informative pentru studenți și angajați ai instituției.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS