Confidenţialitate

Clădirea Clubului Fabrica, la un pas de a fi salvată | AUDIO

Ministrul Culturii a blocat pentru moment demolarea Club Fabrica, spațiu central din București pentru care Primăria Capitalei a lansat un plan urbanistic ce prevede construirea unor clădiri de locuit și de birouri.

Ministrul Culturii va analiza, prin Institutul Național al Patrimoniului, dacă Spațiul Club Fabrica poate fi încadrat în lista monumentelor istorice sau nu.

Managerul Institutului Național al Patrimoniului, arhitectul Ștefan Bâlici:

“Procedura de clasare, odată declanșată, oferă imobilului un statut de protecție provizoriu, pentru 12 luni, pentru a se putea realiza studiul de fundamentare detaliat și evaluarea, în vederea clasării. Procedura poate duce și la clasare și la neclasare”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deputatul independent Nicuşor Dan a anunțat că dacă cineva va contesta decizia Ministerului Culturii, el este dispus să lupte în instanță pentru supraviețuirea spațiului din zona Filaret.

Potrivit acestuia, clădirile sunt construite în anii 1900 şi au găzduit o fabrică de ciorapi şi tricotaje. În anii comunismului, fabrica a continuat sub numele Apollo, iar clădirile “sunt reprezentative pentru patrimoniul industrial” construit în zona Filaret.

Sursa foto: Google Maps