Ciuhodaru: România trebuie să investească în proiecte farmaceutice strategice, importante la nivel european | AUDIO

O strategie a Comisiei Europene în domeniu farmaceutic ar urma să fie prezentată până la finalul anului, iar cel puțin 10 milioane de euro sunt în discuție pentru acest demers.

Uniunea Europeană ar trebui să adopte un program unitar de sănătate, spune – la Europa FM – eurodeputatul Tudor Ciuhodaru.

„Acel standard european de calitate în sănătate, pe care l-am propus deja în Parlamentul European, trebuie să devină realitate. Acesta presupune alocarea, după modelul NATO, a cel puțin 6% din PIB pentru sănătate la nivelul fiecărui stat. Uniunea a venit cu sume suplimentare în zonele cu vulnerabilități, prin programele prin programe de tip RE-ACT și vrem să fim tratați la Iași, București, Timișoara, Alba Iulia sau Oradea, la fel ca la Bruxelles”, explică medicul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În opinia sa, România ar trebui să investească în proiecte farmaceutice strategice, importante la nivel european, precum o companie farmaceutică națională și redeschiderea institutului Cantacuzino.

„Înființarea companiei farmacetice a României trebuie să includă cel puțin o fabrică de vaccinuri și de materiale sanitare. Antibiotice Iași poate deveni o parte importantă în această construcție, menită să ne asigure tot ce este necesar într-un context geopolitic și epidemiologic delicat. Există propunerea pentru redeschiderea Institutului [bucureștean – n. red] Cantacuzino și integrarea lui într-o soluție privind situația epidemiologică la nivel european. Soluția mea legislativă a fost adoptată deja în Parlamentul României, după ce – ce-i drept – a fost depusă de 7 ori, dar este momentul să accelerăm și la nivel european redeschiderea acestui obiectiv strategic”, a adăugat Tudor Ciuhodaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS