City-break în Europa de Ziua îndrăgostiților

Agențiile de turism spun că de la un an la altul crește numărul românilor interesați să plece undeva de Ziua îndrăgostiților. Și dacă tot sunt dispuși să dea un ban pentru o vacanță de Valentine’s Day, oamenii aleg o destinație externă. Varianta cea mai populară este cea mai a unui city-break într-un oras european.

Roma se numără printre destinațiile preferate de îndrăgostiți. Cuplurile se pot plimba în Piazza di Spagna sau Piața Navona ori prin grădinile Vilei Borghese, iar la finalul zilei pot lua o cină romantică în unul din restaurantele luxoase de pe Via Vennetto.

Poate doar Parisul să întreacă în romantism capitala Italiei. Orașul nu are cum să nu intre în topul destinațiilor preferate de Valentine’s Day. Parisul începe să fie din nou căutat de turiști, după ce atacurile din noiembrie anul trecut i-au făcut să evite Orașul Luminilor.

Mai e nevoie să spun cât de romantică este o plimbare pe Champs Elysee până spre Arcul de Triumf, cu opriri la cafenelele înșirate de-a lungul bulevardului? Sau o zi de rătăcit pe străduțele din Montmatre, care să se încheie cu o seară la cabaret în celebrul Moulin Rouge? Parisul are de toate pentru toți, dar mai ales are un aer romantic pe care nu ai cum să nu-l simți.

O altă destinație preferată de îndrăgostiți: Veneția. Cei care ajung anul acesta la Veneția ratează Carnavalul, dar marele avantaj e că se pot bucura de o vacanță mai liniștită. Plus că prețurile – umflate în perioada Carnavalului – mai scad puțin.

Nici Praga sau Viena nu sunt de neglijat și sunt destinații aproape ”clasice” pentru un sejur de Ziua îndrăgostiților, dar au început să câștige teren și orașe ca Stockolm, Pisa ori Barcelona.

Tarifele încep de la 139 euro de persoană pentru un city-break la Roma. Pentru Barcelona, îndrăgostiții vor plăti de la 289 euro de persoană, iar pentru Viena – 239 euro de persoană. Pentru o sumă mai mică putem petrece Ziua îndrăgostiților în țară.

 

Articole Similare