Confidenţialitate

Cîțu va cere o anchetă să vadă cum a fost pregătit valul 4 de Ministerul Sănătății | AUDIO

Premierul Florin Cîțu a anunțat că va cere o anchetă să vadă cum a fost pregătit valul 4 al pandemiei de Ministerul Sănătății.
Potrivit premierului avem în țară doar 1.024 de paturi ATI pentru pacienții cu COVID-19, iar acestea sunt insuficiente, spune Florin Citu:

O să cer o anchetă, o analiză, pentru că vreau să știu cum a fost pregătit vlaul 4, am spus foarte clar că să rămână intactă capacitatea noastră de a răspunde. Aș vrea să știu cum a fost pregătit de Ministerul Sănătății acest val 4 și să vedem dacă s-a ținut cont de ceea ce am spus eu, cine nu a ținut cont și va fi responsabil pentru asta.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florin Citu a spus că va solicita și un plan privind gestionarea situaţiei şi că va avea discuţii cu managerii de spitale şi cu cei din Direcţiile de Sănătate Publică pe tema paturilor de la ATI COVID. Este nevoie și de personal special detașat pentru secțiile bolnavilor de Covid-19, a mai declarat Florin Cîțu:

Ultima cifră pe care o am este de 1024 de paturi ATI- Covid, deși eu am spus tot timpul că trebuie să stăm la 1600 de paturi. Domnul ministru a înțeles mesajul meu, a adăugat 400 de paturi imediat și va adăuga până la 1600 de paturi cât mai curând posibil, dar provocarea este să avem și personalul detașat în aceste secții Covid.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florin Cîțu a respins ideea unui nou lockdown, dar a încurajat populația să se vaccineze împotriva coronavirusului:

Lockdown-ul nu a ajutat deloc, la nimic, doar întârzie lucrurile, ca să scăpăm de pandemie trebuie să ne vaccinăm, asta e singura soluție, avem doze de vaccin, avem tot ce ne trebuie. Am spus că trebuie să menținem economia deschisă, de aceea am luat și aceste măsuri, cea cu certificatul verde, pentru a ne asigura că românii își pot desfășura activitățile în siguranță.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Foto/ Facebook Florin Cîțu