Confidenţialitate

Cîţu: PSD, un pericol pentru sănătatea economică

Ministrul Finanţelor Publice reafirmă că ”PSD este un pericol pentru sănătatea economică a României”, referindu-se la amendamentele adoptate de comisiile parlamentare de buget.

”PSD a votat să crească deficitul bugetar la 15% în 2020 şi în acelaşi timp să reducă gradul aprobat de indatoare cu 4 puncte procentuale”, a afirmat Cîţu, precizând că pentru aceste mpsuri au votat şi doi foşti miniştri ai Finanţelor Publice. ”Vă este clar acum de ce Romania este la coada Europei?”, a scris Florin Cîțu, miercuri seară, pe Facebook.

”V-am spus că PSD este un pericol pentru sănătatea economică a României. Nu am exagerat cu nimic. Astăzi a mai venit o dovadă. În comisia buget/finanţe PSD a votat să crească deficitul bugetar la 15% în 2020 şi în acelaşi timp să reducă gradul aprobat de indatoare cu 4 puncte procentuale”, a adăugat Florin Cîţu.

”Dacă vă spun cine a votat vă daţi seama că România nu avut nicio şansă să se dezvolte în ultimii 30 de ani. Aceste amendamente au trecut la propunerea şi cu votul a doi foşti miniştri ai finanţelor publice. Vă daţi seama cine s-a ocupat de banii românilor? Vă este clar acum de ce Romania este la coada Europei? Cu astfel de “experţi” subdezvoltarea era singurul rezultat”, a completat șeful Finanţelor.

”PSD trebuie să dispară, votul din Parlament de astăzi este cea mai clară dovadă că nu se lasă până nu aruncă Romania în aer. Bineînţeles că aberaţiile votate de socialişti azi în Parlament nu vor trece niciodată. Nu vom permite acest lucru. Voi administra, ca şi până acum, precaut şi cu responsabilitate finanţele publice ale României”, a consideră Florin Cîțu.

Comisiile reunite pentru buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au adoptat, miercuri, raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege care aprobă rectificarea bugetară pe acest an.

Amendamentul PSD prin care este abrogată majorarea punctului de pensie cu 14% şi rămâne forma în vigoare de creştere a acestuia cu 40% a fost adoptat de comisii.

Punctul de pensie era planificată să fie crescut, de la 1 septembrie la 1.442 lei, însă amendamentul PSD prevede că valoarea punctului de pensie va fi menţinută, cum e în prezent prevăzut de lege, la 1.775 lei.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, dar şi USR au criticat adoptarea amendamentelor la rectificarea bugetară şi au vorbit despre faptul că acestea aruncă în aer finanţele publice ale ţării.