Confidenţialitate

Cîţu: Primul raport finalizat la PMB, trimis la DNA

Ministrul Finanţelor a anunţat, luni seară, că primul raport de control realizat la Primăria Capitalei a fost trimis la Direcția Anticorupție.

Prejudiciul calculat de inspectori MFP este de 200 de milioane de lei.

”Să fie foarte clar pentru toată lumea: Primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Veniturile totale ale Primăriei Municipiului Bucureşti în acest an au fost de 3,4 – 3,5 miliarde lei, iar în septembrie încasările au fost de 99%, a explicat șeful Finanţelor, care a precizat că banii au existat, dar nu au ajuns acolo unde trebuie.

Potrivit lui Florin Cîţu, la capitolul datorii ”situaţia arată rău, arată clar o administrare proastă a banului public”.

Primar general în funcţie, Gabriela Firea a declarat, luni, că afirmaţiile ministrului sunt ” de râs”. Social-democrata a denunțat un “control politic”, iar inspectorii au spus că “dacă nu scriu ceva, orice, vor fi daţi afară şi sunt persoane în vârstă, mai au câţiva ani până la pensie şi le este foarte mare teamă”.

“Nimic flagrant, ilegal, nimic care să însemne o greşeală a noastră, ci au descris nişte fapte”, a adăugat Gabriela Firea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.