Cititor carduri de sanatate, intre 5 si 80 de euro

Distribuirea cardurilor de sănătate către populație a început pe 19 septembrie.

Toți furnizorii de servicii medicale pot cumpăra cititoare de carduri de pe site-ul Casei de Asigurări. Preturile acestora sunt sunt între 5 si 80 de euro, anuntat Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

La sfârșitul lunii octombrie, Casa va emite un ordin care vizează obligativitatea validării serviciilor medicale cu ajutorul cardului de sănătate și, deci, achiziționarea cititoarelor de carduri într-un termen de 30 de zile de către toți furnizorii din sistem.

Distribuirea cardurilor de sănătate către populație a început pe 19 septembrie. Procesul ar trebui finalizat la sfârșitul acEstei luni, iar în aproximativ 3 luni se va renunța la actualul sistem și va fi folosit doar cel bazat pe cardul de sănătate, afirmA recent președintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Vasile Ciurchea precizeaza ca doar asigurații cu vârsta peste 18 ani vor primi carduri de sănătate. Copiii sunt asigurați prin lege, așadar vor beneficia ca și până acum de serviciile medicale.

De asemenea, serviciile medicale de urgență fac parte din pachetul minim de servicii medicale, care se acordă atât persoanelor asigurate, cât și celor neasigurate. La accesarea acestui tip de servicii nu este necesar ca pacientul să facă dovada calității de asigurat’, susține CNAS.