Circulație îngreunată pe DN1 Bucureşti – Ploieşti

În  judeţul Ilfov, circulația rutieră pe DN1(E60) Bucureşti – Ploieşti se desfăşoară îngreunat, din cauza numărului mare de autovehicule.

În zona localităţii Baloteşti la aproximativ 700-800 de metri de DN1, a izbugnit un incendiu care continuă să se extindă pe o suprafață din ce în ce mai mare.

Din cauza incendiului, un complex de agrement a fost evacuat, motiv pentru care s-au format coloane de autovehicule la intersecţia cu DN1.

Norul format în urma flăcărilor violente este posibil să ajungă la suprafaţa carosabilă a drumului naţional.

Poliţiştii rutieri aflaţi atât pe DN1 cât şi pe arterele rutiere din zona incendiului caută să fluidizeze  traficul.

Până la această oră traficul aerian nu a fost afectat.

Autoritățile iau în calcul și evacuarea unor locuitori din zonă

Autorităţile iau în calcul evacuarea unor case aflate în imediata apropiere a locului unde se manifestă incendiul violent care a distrus aproape în totalitate un depozit de mobilă şi unul de mase plastice de la Baloteşti, în funcţie de informarea pe care o vor primi de la Garda de Mediu în privinţa gradului de poluare a aerului în zona respectivă.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, la ora actuală pompierii continuă operaţiunea pentru localizarea şi lichidarea incendiului puternic de la Baloteşti, fiind luată în calcul evacuarea localnicilor din casele aflate în imediata apropiere a locului unde se manifestă incendiul.

Arafat a precizat că reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sunt în legătură cu inspectorii de la Garda de Mediu şi că aşteaptă o informare de la aceştia în ce măsură fumul extrem de gros degajat în urma incendiului poate determina poluarea mediului.

Aşteptăm o informare de la Ministerul Mediului să vedem cum evoluează incendiul şi, dacă fumul gros va afecta mediul, vom vedea dacă este necesar să evacuăm casele din apropiere”, a spus Raed Arafat.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că la faţa locului există „o dificultate în ceea ce priveşte aprovizionarea cu apă„.

Depozitul de mobilă afectat ar aparţine Prestige Mob, societate înfinţată în anul 1998.

La Baloteşti există un spaţiu de producţie deschis în 2003 şi având o suprafaţă totală de 11,000 de metri pătraţi, conform datelor de pe site-ul firmei.

BALOTEȘTI: Incendiu extrem de puternic. Se ia în calcul evacuarea populației

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS