Confidenţialitate

BALOTEȘTI: Incendiu extrem de puternic. Se ia în calcul evacuarea populației

Autorităţile iau în calcul evacuarea unor case aflate în imediata apropiere a locului unde se manifestă incendiul violent care a distrus aproape în totalitate un depozit de mobilă şi unul de mase plastice de la Baloteşti, în funcţie de informarea pe care o vor primi de la Garda de Mediu în privinţa gradului de poluare a aerului în zona respectivă.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, la ora actuală pompierii continuă operaţiunea pentru localizarea şi lichidarea incendiului puternic de la Baloteşti, fiind luată în calcul evacuarea localnicilor din casele aflate în imediata apropiere a locului unde se manifestă incendiul.

Arafat a precizat că reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sunt în legătură cu inspectorii de la Garda de Mediu şi că aşteaptă o informare de la aceştia în ce măsură fumul extrem de gros degajat în urma incendiului poate determina poluarea mediului.

Aşteptăm o informare de la Ministerul Mediului să vedem cum evoluează incendiul şi, dacă fumul gros va afecta mediul, vom vedea dacă este necesar să evacuăm casele din apropiere“, a spus Arafat.

Secretarul de stat a precizat că la faţa locului există “o dificultate în ceea ce priveşte aprovizionarea cu apă“.

Depozitul de mobilă afectat ar aparţine Prestige Mob, societate înfinţată în anul 1998.

La Baloteşti există un spaţiu de producţie deschis în 2003 şi având o suprafaţă totală de 11,000 de metri pătraţi, conform datelor de pe site-ul firmei.

Incendiul izbucnit la două depozite din Balotești a cuprins între timp peste 7,000 de metri, potrivit ultimelor estimări ale forțelor de intervenție aflate la fața locului.

Totodată, numărul mașinilor de pompieri trimise la fața locului a fost suplimentat la 16.