Confidenţialitate

Circulație în condiții de iarnă în Dobrogea. Vizibilitate redusă din cauza viscolului | AUDIO

În județele Constanța și Tulcea, miercuri dimineață, ninge viscolit.

Peste noapte, zăpada s-a depus pe carosabil, însă traficul nu este blocat.

În toată Dobrogea se circula în conditii de iarnă.

Utilajele de la Drumuri Naționale și de la Drumuri judetene au acționat toată noaptea pentru degajarea zăpezii.

Din cauza vantului puternic si a vizibilității reduse, circulatia masinilor grele, mai mari de 7,5 tone, este restrictionat pe DN 22, dar numai între localitățile Lumina și Mihai Viteazu, respectiv Hârșova – Topolog.

Tot din cauza vântului puternic, activitatea porturile maritime, Constanța, Constanța Sud-Agigea, Mangalia și Midia a fost suspendată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu

Compania de infrastructură rutieră le cere şoferilor să circule cu prudenţă sporită în această perioadă, să adapteze viteza la condiţiile din trafic şi să aibă mașinile echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă. Totodată, conducătorii auto trebuie să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile din trafic din zonele tranzitate. Potrivit CNAIR, toate direcţiile regionale sunt mobilizate, iar drumarii vor interveni unde este nevoie.

Circulaţia mai multor trenuri este suspendată, miercuri și joi, ca urmare a avertizărilor meteo de ninsori şi viscol pentru sud-estul ţării. În schimb, alte garnituri vor avea opriri suplimentare, anunţă CFR Călători. Pe ruta Bucureşti – Constanţa, se va circula cu locomotive Diesel, în locul celor electrice. Călătorii sunt sfătuiți să se intereseze din timp despre mersul trenurilor.

O avertizare de ninsori este valabilă, până la ora 23.00, pentru sud-estul ţării. 8 judeţe şi Capitala se află sub cod galben. În Dobrogea, estul Munteniei şi sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55 până la 70 de km/oră, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.