Circulaţia se desfăşoară în condiţii de carosabil umed

Sâmbătă dimineața, pe A1 Bucureşti – Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti şi A4 Ovidiu – Agigea, cât şi pe cele două drumuri naţionale principale, DN1 – Valea Prahovei şi DN7 – Valea Oltului, circulaţia se dedesfăşoară în condiţiile unui carosabilul umed, fără a fi semnalate precipitaţii.

Valorile de trafic sunt reduse.

Poliția Rutieră reamintește că sunt așteptate precipitații dar și intensificări ale vântului în orele următoare și sfătuiește șoferii să circule cu prudență sporită.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de intensificări ale vântului şi precipitaţii sub formă de ninsoare şi de ploaie, valabilă până duminică seară, la nivelul întregii ţări.

În jumătatea de vest a ţării se vor cumula în medie 15 – 20 l/mp. În zona montană, la altitudini de sub 1.800 de metri, vor predomina ploile şi, în special, în masivele vestice şi nordice, se vor înregistra prin cumulare cantităţi de apă de 25 – 30 l/mp.

Izolat, vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăşi 100 km/h, şi va avea intensificări temporare, cu viteze în general de 50 – 55 km/h, în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania, dar şi pe arii mai restrânse în restul ţării.

Începând de sâmbătă seara, la munte treptat vor predomina ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vântul va continua să aibă intensificări, viscolind şi spulberând ninsoarea. În nord, nord-vest şi centru, precipitaţiile, în general slabe, vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Local, se va forma gheţuş sau polei, iar intensificări ale vântului vor fi temporar şi în restul ţării, cu precădere în sud şi în est, cu rafale în general de 50 – 55 km/h.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS