Confidenţialitate

Circulația rutieră din zona Pieței Unirii din Capitală a fost restricționată. Primăria Sectorului 4 anunță că a descoperit tasări ale sistemului rutier

Primăria Sectorului 4 anunță că restricționează circulația rutieră din zona Pieței Unirii, lânga Hanul lui Manuc și langă magazinul Unirea. Decizia vine după ce angajați ai instituției au observat tasări ale sistemului rutier aflat deasupra planșeului Unirii și a pasajului rutier Unirii.

Circulația din zona Pieței Unirii este restricționată, pentru toate categoriile de vehicule, doar în cele două zone în care au fost evidențiate tasări ale sistemului rutier.

În acest moment, traficul rutier în zona Pieței Unirii este restricționat, pentru toate categoriile de vehicule, pe banda numărul 1, dinspre Bulevardul Corneliu Coposu către bulevardul I.C. Brătianu, pe o distanță de 20-25 de metri, precum și pe banda numărul 3, sensul de mers dinspre strada Halelor-Splaiul Independenței către Mitropolie.

Cât privește măsura restricționării circulației rutiere în zona aferentă Pieței Unirii, a vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, cu excepția mijloacelor de transport în comun și a celor de intervenție în situații de urgență, aceasta urmează să fie discutată și analizată în Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București.

Specialiști, care nu sunt numiți în comunicat, ar fi constatat că în aceste zone, sistemul rutier s-a tasat.

Europa FM i-a solicitat și primarului general Nicușor Dan un punct de vedere, mai ales că Primăria Sectorului 4 precizează că a solicitat Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, restricționarea circulației rutiere în zona aferentă Pieței Unirii.

Nu precizează dacă acest for a aprobat sau nu restricțiile.

Primăria Sectorului 4 mai anunță că atât planșeul Unirii, cât și pasajul rutier Unirii se află în starea tehnică IV- nesatisfăcător.

Așa că în maximum 30 de zile, lucrările necesare vor fi scoase la licitație.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Pasajul Unirii nu a fost micșorat după reabilitare, spune coordonatorul lucrărilor. „Tirurile n-au intrat niciodată pe acolo, n-au cum” | AUDIO