Circulaţia feroviară în Valea Jiului, între Baniţa şi Merişor, rămâne închisă

Circulaţia feroviară pe ruta Petroşani – Simeria, pe Valea Jiului, rămâne închisă, pentru a treia zi consecutiv, în zona staţiilor Baniţa – Merişor, unde un tren privat de marfă cu 16 vagoane a deraiat, în prezent două trenuri-macara intervenind pentru ridicarea vagoanelor răsturnate şi a locomotivei.

Călătorii din trenuri vor fi transbordaţi cu microbuze între staţiile Petroşani şi Pui şi retur, iar trenurile InterRegio de lung parcurs vor circula pe o rută alternativă.

În prezent, în zona staţiilor Băniţa – Merişor, personalul feroviar intervine cu două trenuri-macara, de câte 250 de tone fiecare, pentru continuarea operaţiunilor de ridicare a vagoanelor răsturnate şi a locomotivei.

Accidentul feroviar de lângă Petroşani, în urma căruia doi mecanici de locomotivă au murit, s-ar fi produs din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare al trenului de marfă, care a deraiat între staţiile Baniţa şi Merişor.

O comisie mixtă Procuratură/Agenţia de Investigare Feroviară (AGIFER) anchetează accidentul.

„Infrastructura feroviară este distrusă pe ambele fire, pe o distanţă de aproximativ 200 metri. După finalizarea anchetei se vor retrage ultimele două vagoane, rămase pe şină, în staţia Petroşani, iar personalul feroviar va consolida linia de cale ferată pentru a permite intrarea în zonă a utilajelor de intervenţie”, se arăta într-un comunicat al CFR.

Unele vagoane deraiate au căzut într-o râpă de aproximativ zece metri, traficul feroviar în zonă fiind blocat.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul accidentului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS