Circa 10.000 de posturi vor dispărea din sectorul financiar britanic în prima zi a Brexitului

Banca Angliei a atras atenția că aproximativ 10.000 de posturi ar putea fi desfiinţate din industria financiară britanică în prima zi a Brexitului, relatează The Associated Press.

Viceguvernatorul băncii centrale însărcinat cu reglementarea prudenţială, Sam Woods, a declarat, într-o audiere într-o comisiei parlamentară, că „în prima zi” a Brexitului se aşteaptă la pierderea a 10.000 de posturi.

Este vorba despre aproximativ 2% din forţa de muncă activă în domeniile bancar şi al asigurărilor şi aproximativ 3% din forţa de muncă a Londrei.

Woods a citat un studiu realizat recent de către o firmă de consultanţă, potrivit căruia 65.000 până la 75.000 de locuri de muncă pot dispărea în serviciile financiare, la nivelul întregii Marii Britanii, potrivit unei „serii de scenarii plauzibile”.

Numărul exact va depinde de firmele care îşi vor păstra dreptul de a opera în restul Uniunii Europene şi dacă Londra va accepta un acord de tranziţie în urma plecării oficiale din Uniune, la sfârşitul lui martie 2019.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS