Confidenţialitate

Cioloş, despre criza politică: PNL a arătat clar că nu e interesat de a găsi o soluţie

Premierul desemnat susține că le-a prezentat liderilor PNL, UDMR şi reprezentantului minorităţilor naţionale două variante de colaborare, una vizând refacerea coaliţiei de dreapta sub conducerea sa, iar a doua fiind o propunere conform căreia USR să asigure guvernarea în următoarele luni, cu un program pe termen scurt şi mediu prezentat Parlamentului.

“Lucrurile ne sunt clare, cel puţin nouă, sunt clare şi în spaţiul public acuma pentru că PNL a arătat clar că nu e interesat de a găsi o soluţie. Nici nu a oferit altă soluţie, nici nu i-a interesat să lucreze pentru a găsi o soluţie împreună”, a declarat Dacian Cioloş, vineri seară, la Digi 24.

“Nu mi s-a părut că e o motivaţie de a avea discuţii serioase, pentru că deja a fost amânată această întâlnire, le-am spus care sunt intenţiile noastre şi care sunt formele în care putem să colaborăm: fie într-o majoritate politică, a reface coaliţia şi asta ar fi fost şi ar fi situaţia ideală din punctul nostru de vedere, fie susţinând un guvern pe care noi să-l propunem, cu un program care să vizeze, pe termen scurt şi pe termen mediu, perioada de ieşire din iarnă, pentru că mai e şi varianta asta şi asta am în vedere, dacă mergem în Parlament să punem pe masă şi varianta aceasta. Partidele parlamentare, celelalte partide nu par să aibă acuma soluţii decât alegeri anticipate – aicea cred că şi PSD-ul, care propune asta, e de acord că aceste alegeri anticipate nu pot fi organizate acum, imediat, în perioada de iarnă, ci mai târziu, în primăvară – şi deci că noi suntem gata să ne asumăm şi această perioadă pentru următoarele luni. Deci am propus aceste două forme de colaborare, insistând, evident, pe prima şi anume reconstituirea coaliţiei pe baza unui program care să vizeze termenul scurt şi termenul mediu”, a adăugat Dacian Cioloş.

FOTO: Inquam