Premierul Dacian Cioloș: „Niciun spital din România nu mai are voie să folosească produsele Hexi Pharma. Dacă mai sunt unii care le folosesc, o fac pe răspunderea lor”

Niciun spital din România nu mai are voie să folosească produsele Hexi Pharma,  a spus premierul Dacian Cioloș, aflat împreună cu corpul de control la Ministerul Sănătății.

Șeful guvernului le-a recomandat tuturor unitățile medicale să încheie urgent contracte cu alte firme producătoare de dezinfectanți. De acum înainte, fFirmele vor fi obligate să prezinte analize ale produselor, realizate în două laboratoare diferite.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Dacian Cioloș spune că săptămâna viitoare, contractele de management ale directorilor de spitale vor fi modificate, astfel încât aceștia să raporteze urgent infecțiile intraspitalicești.

„Săptămâna viitoare modificăm şi ordinul de ministru privind contractele de management ale directorilor de spitale, astfel încât să îi stimulăm să informeze asupra infecţiilor nosocomiale.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Corpul de control al premierului verifică în prezent toate contractele de achiziție a dezinfectanților, încheiate de spitalele din subordinea Ministerului Sănătății. Premierul spune că a primit în ultimele zile mai multe informări din partea SRI privind neregulile din spitale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Dacian Cioloș a precizat că raportul Inspecției Sanitare de Stat privind biocidele folosite în spitale a fost trimis la Parchet.

Vă amintesc, firma Hexi Pharma a fost pusă astăzi sub învinuire. Procurorii de la Parchetul Instanței Supreme au început urmărirea penală a Hexi Pharma pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS