Cioloș: ”Legea salarizării unitare poate să ajungă la începutul anului viitor în Parlament ”

Proiectul legii salarizării unitare poate să ajungă la începutul anului viitor în Parlament – anunță premierul Dacian Cioloș.

Ministrul Muncii lucrează împreună cu sindicatele la principiile și la calculele care vizează acest proiect.

Premierul Dacian Cioloș a declarat la postul public de televiziune, că până acum baza de date  – in care se regăsesc toate informațiile,  este aproape finalizată, iar scopul cabinetului său este de a incheia proiectul de lege înainte de terminarea mandatului.

         ”Când am început în primăvară să lucrăm la legea asta a salarizării unitare și am folosit diferite modele de calcul, ne-am dat seama că modelele de calcul nu valorează nimic dacă nu ne putem raporta la o bază de date a realității din teren” – a spus premierul. Acesta a adăugat că sistemul informatic al Ministerului Muncii era controlat de o firmă privată, plătită pentru a dezvolta această bază de date, în funcție de care se va hotărî metoda de calcul a salariilor.

Potrivit premierului, in functie de evoluția bugetară, trebuie identificate resursele pentru salarii, astfel incat acestea să poată fi folosite în următorii 4-5 ani. Dacian Cioloș susține că inechitățile salariale nu se vor rezolva de la un an la altul. El i-a cerut Ministrului Muncii să pună la punct o aplicație care, să permită oricui, introducând anumite date legat de salariul pe care îl are, de locul de muncă, să vadă cum va evolua salariul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS