Cioloş: E regretabil că sunt oameni care şi-au pierdut viața în urma inundațiilor

Premierul Dacian Cioloş a declarat la videoconferința cu prefecții că e regretabil că sunt oameni care au murit în urma inundațiilor care afectează mai multe județe din țară.

Șeful Guvernului le-a cerut prefecților să anunțe imediat dacă sunt localități izolate din cauza infrastructurii distruse de ape.

 

„În primul rând e regretabil că sunt oameni care şi-au pierdut viaţa, ştiu că au fost cazuri izolate şi situaţii particulare, dar oricum ăsta este cel mai regretabil şi sper să fim în măsură să ne organizăm în aşa fel încât pe viitor să evităm pe cât posibil astfel de situaţii”, a declarat Dacian Cioloș.

Premierul a mai cerut și o analiză în țară.

 

„Am vrut să vedem cum stau lucrurile pentru că fenomenele acestea, intemperiile, cu impact major în unele localităţi deja au loc de câteva săptămâni, în diferite serii şi în diferite zone din ţară, şi am vrut să facem o analiză a situaţiei în care ne aflăm în momentul de faţă, cum au evoluat lucrurile acolo unde au avut loc deja intemperii cu pagube în urmă cu câteva săptămâni şi să vedem care sunt prognozele pentru perioada imediat următoare”, a mai declarat Dacian Cioloş.

Guvernul urmează să stabilească acum modalitatea în care vor fi ajutați oamenii afectați de inundații, inclusiv sprijin pentru refacerea locuințelor.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS