Cioloș despre Ioan Gyuri Pascu: Un artist complet – actor creativ și muzician inspirat, om al cuvântului vorbit și scris, spontan și profund spiritual

Premierul Dacian Cioloș transmite condoleanțe familiei actorului Ioan Gyuri Pascu. Șeful Guvernului a scris un mesaj emoționant pe Facebook în memoria actorului.

”Mi-ar fi foarte greu să îmi imaginez astăzi momentul de cotitură al anilor 90 fără satira politică, umorul, subtilitatea și energia Grupului Divertis, asupra căruia Ioan Gyuri Pascu și-a pus amprenta originalității și sensibilității, cu curajul și dezinvoltura izvorâte din bunul simț și profunzimea cu care înțelegea vremurile.”

Dacian Cioloș a mai scris că Ioan Gyuri Pascu a fost un artist complet ”actor creativ și muzician inspirat, om al cuvântului vorbit și scris, spontan și profund spiritual”.

”Talentul și popularitatea sa au crescut în timp și au devenit mai puternice prin ideile promovate, conturând un profil în care se regăsesc mulți din cei ai generației noastre. Ioan Gyuri Pascu a fost un artist complet – actor creativ și muzician inspirat, om al cuvântului vorbit și scris, spontan și profund spiritual – și astfel ne va rămâne în amintire. Condoleanțe familiei și prietenilor! Drum Bun, Gyuri.”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Ioan Guyri Pascu a murit, luni dimineață, la vârsta de 55 de ani, în locuința sa din Bucureşti, în urma unui stop cardio-respirator.

Ioan Gyuri Pascu a fost un muzician şi un actor român, membru al grupului Divertis din anul 1987. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues şi reggae.

Pe lângă activitatea de la Divertis, Ioan Gyuri Pascu a mai jucat în lungmetraje precum ”O vară de neuitat”, în regia lui Lucian Pintilie, şi în ”Occident”, regizat de Cristian Mungiu.

A jucat şi în mai multe piese de teatru, precum ”Take, Ianke şi Cadîr”, asigurând şi coloana sonoră pentru o parte din ele.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS