Cioloş: Demiterea lui Grindeanu, premieră europeană

Fostul premier Dacian Cioloş spune că, demiterea lui Sorin Grindeanu este o premieră europeană, imposibil de explicat oricărui partener strain şi că nu este numai sfârşitul unei aventuri politice periculoase, ci creează condiţiile unei guvernări a cărei principală legitimitate este voinţa preşedintelui PSD.

El mai afirmă că minciuna, lupta pentru putere şi pentru rezolvarea problemelor penale ale unor lideri politici vor ţine loc de bună guvernare, bunăstare, credibilitate şi transparenţă.

„Prin adoptarea moţiunii de azi, PSD şi ALDE au recunoscut oficial, prin vot, că nu au capacitatea să guverneze ţara. Demiterea lui Sorin Grindeanu este o premieră europeană, imposibil de explicat oricărui partener strain. De asemenea, nu este numai sfârşitul unei aventuri politice periculoase, ci creează condiţiile unei guvernări a cărei principală legitimitate este voinţa preşedintelui PSD. Minciuna, lupta pentru putere şi pentru rezolvarea problemelor penale ale unor lideri politici vor ţine loc de bună guvernare, bunăstare, credibilitate şi transparenţă. Valorile democraţiei şi interesul ţării nu vor trece dincolo de pofta şefului de partid. Criza politică creată artificial de liderii PSD şi ALDE are deja un impact negativ vizibil asupra economiei – cursul leului se apropie de un maxim istoric, ca să nu mai vorbim de semnalele transmise de mediul de afaceri, de investitori şi de partenerii internaţionali care urmăresc cu mirare agitaţia politică de la Bucureşti”, a scris pe Facebook fostul premier.

El îi invită pe liderii celor două partide de guvernare, dar mai ales pe „membrii lor de partid şi pe oamenii cinstiţi şi muncitori care i-au votat sperând într-o viaţă mai bună” să se gândească serios la cine poartă responsabilitatea acestei crize, ale cărei costuri vor fi plătite de România şi de fiecare dintre noi.

„Alegerile viitoare trebuie să fie între partide politice responsabile, conduse de oameni cinstiţi, profesionişti, care lucrează pentru binele public şi priorităţile ţării”, adaugă Cioloş.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS