Cioloș, către PNL: Am vorbit serios atunci când am spus că e nevoie de un nou început

Copreședinte al USR-PLUS, Dacian Cioloș le transmite un mesaj liberalilor, după ce au apărut informații că liderul PNL, Ludovic Orban, s-a autopropus pentru a fi validat pentru a fi premier desemnat din partea partidelor de dreapta:

„Apropo de discuțiile asupra numelui de premier din această seară, mesajul USR PLUS este simplu: am vorbit serios atunci când am spus că e nevoie de un nou început pentru România”, a scris liderul PLUS pe Facebook.

Alianța va discuta, miercuri, varianta ca Ludovic Orban să fie propunerea partidelor de dreapta pentru a deveni propunerea de premier.

Ideea ar întâmpina opoziție în USR-PLUS.

Ludovic Orban s-a autopropus premier la întâlnirea cu liderii USR PLUS și UDMR, susțin surse apropiate negocierilor.

Discuțiile de marți, organizate la Vila Lac, nu s-au încheiat cu vreun consens între Ludovic Orban, Kelemen Hunor, Dan Barna și Dragoș Tudorache.

Anterior, Dan Barna a propus ca liderii celor trei partide să intre împreună în guvern ca vicepremieri.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, la 7 decembrie, că îşi depune mandatul de prim-ministru, la un an și o lună de la învestirea în funcție.

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă, ministru al Apărării în cabinetul Orban, să asigure interimatul la Palatul Victoria.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS