Confidenţialitate

Ciolacu: Trebuie să definim produse strategice la care să plafonăm preţurile

Liderul PSD consideră că eventuala reducere a TVA la unele produse pe fondul scumpirilor ar putea să nu aibă efect.

În opinia lui Marcel Ciolacu, ar fi de preferat ca Guvernul să definească produsele strategice la care preţurile să fie plafonate.

Prezent vineri seară la Brăila, pentru a vizita şantierul podului suspendat peste Dunăre, fruntașul social-democrat a fost întrebat despre măsurile pe care le are în vedere Coaliţia pentru a limita scumpirile. El a fost întrebat dacă se are în vedere şi reducerea TVA la unele produse, însă a spus că nu crede că măsura ar avea efect.

“Nu ştiu cât efect ar avea reducerea TVA, nu sunt un mare fan. Să reduci de la 5% şi mai mult… Cred că ar trebui să intrăm într-o zonă mai curajoasă şi să definim nişte produse strategice şi, ţinând cont că şi statul face un efort cu subvenţiile în agricultură, să mergem pe anumite produse cu o anumită plafonare. Dar nu trebuie creat un dezechilibru economic”, a afirmat Marcel Ciolacu, care a adăugat că “România e asigurată alimentar în acest moment” şi, după creşterea economică din primul trimestrul, se vede “că este în trendul corespunzător”.

“E adevărat, această creştere (economică – n.red) nu se regăseşte în buzunarele românilor şi, de aceea, Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri. Am luat deja măsuri în sprijin pentru România, de aceea mi-am permis să vorbesc cu fermierii ca din producători să devină şi procesatori, ei având deja un bonus de 10% la produsele procesate în România, fiindcă am fost mult prea mult timp doar exportatori de grâne, este cazul să fim exportatori şi de alimente la un cu totul alt nivel”, a susţinut șeful PSD.