Confidenţialitate

Ciolacu: Toate centrele de vaccinare sunt goale. Cine este de vină?

Președintele PSD a dezvăluit, miercuri, că deputatul Alfred Simonis are Covid, deși este vaccinat, dar forma bolii este una ușoară.

Marcel Ciolacu a spus, la România TV, că efectele vaccinului se văd, însă guvernanții sunt vinovați că nu fac tot ce ar trebui pentru ca românii să aibă încredere și să se imunizeze.

„Liderul de grup al PSD de la Camera Deputaților, domnul Simonis, este vaccinat. Are Covid în acest moment. Valul 4. Este altă tulpină, categoric. Și el, și toată familia, 10 membri ai familiei. Pentru că este vaccinat, efectele asupra lui sunt mult mai reduse. Este bine și el, și toată familia. Soția este și însărcinată. Deci, există efecte benefice ale vaccinării”, a precizat șeful PSD.

Marcel Ciolacu acuză reprezentanții executivului de coaliție că nu au lăsat specialiștii să explice beneficiile vaccinului, iar acum “caută vinovatul”.

„Ei singuri și-au pus (țintă – n. red). Cât au zis? 5 milioane [de vaccinați] până la 1 august. (…) Primul obiectiv a fost 10,4 milioane de români vaccinați în septembrie. Suntem departe rău și nu se mai vaccinează nimeni. Toate centrele sunt goale. Cine este de vină? De ce nu răspunde nimeni?”, s-a întrebat liderul social-democrat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De la începutul campaniei de imunizare împotriva Covid, în România au fost vaccinate 4.972.580 de persoane, din care 4.822.669 cu schema completă.