Ciolacu și Ponta pot fi amendaţi pentru că nu au purtat mască în Parlament, susține Orban

Premierul îi critică pe că liderii PSD și Pro România pentru că nu au purtat măşti în timpul ședinței de luni din Parlament.

“Pot fi amendaţi. Oricum, un comportament total incorect din partea unora care se pretind lideri. Aici forţa exemplului este cea mai importantă, în spaţii închise unde există mai multe persoane, există obligativitatea purtării măştii. Discursul pe care l-au rostit de la microfon nu au purtat mască şi a fost o decizie a lor să nu poarte mască. De fapt, ei se consideră deasupra legii şi consideră că doar cetăţenii obişnuiţi trebuie să respecte legea în timp ce ei se consideră că nu trebuie să respecte legea. Este foarte ilustrativă pentru mentalitatea pe care o au în raport cu legea”, a spus Ludovic Orban, la B1 TV, în care a denunțat atitudinea lui Marcel Ciolacu şi Victor Ponta.

“A nu respecta regulile înseamnă a-i pune în pericol pe ceilalţi. Pentru că, dacă nu porţi mască, dacă nu respecţi regula de distanţă fizică sanitară, dacă nu respecţi toate regulile de autoprotejare, dar şi de protejare, de fapt, tu în mod deliberat devii un factor de risc şi un astfel de comportament trebuie sancţionat. Şi el acum este sancţionat”, a adăugat șeful executivului.

După discursul lui Marcel Ciolacu din Parlament, deputatul liberal Florin Roman a cerut să fie dezinfectate microfonul şi pupitrul de unde s-a aflat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS