Confidenţialitate

Ciolacu: Redeschiderea şcolilor, un dezastru

Președintele PSD califică drept ”un dezastru” redeschiderea unităților de învățământ.

În opinia lui Marcel Ciolacu, în ultimele şase luni, doar autorităţile locale şi-au îndeplinit sarcinile.

”Părinţii şi copii trebuiau încurajaţi. E o zi importantă în viaţa societăţii româneşti. Am fost plecat prin ţară, iar priorităţile, atât a administraţiilor locale, cât şi a oamenilor erau deschiderea şcolilor. Cu adevărat, deschiderea şcolilor, din punctul nostru de vedere şi al meu personal, este un dezastru”, a declarat liderul social-democrat, luni seară, la B1 TV.

”În 6 luni de zile, singurii care şi-au făcut treaba au fost autorităţile locale. Au pregătit şcolile, vorbesc de locaţii, restul ţine de Guvern, în speţă de ministrul Învăţământului. Noi nu avem nici manualele gata! Sunt 3.300.000 de elevi care, de 6 luni, stau acasă. După manuale, au venit promisiunile cu măştile. A venit şi raportul Curţii de Conturi… s-a aflat de unde s-a furat, sute de milioane de lei, se regăseşte în raport, nu spune opoziţia (…) Guvernul României nu a dus nicio licitaţie până la capăt. Am deschis şcolile, nu au primit copiii, nici profesorii, nicio mască de la Guvern, mult promisele măşti”, a insistat Marcel Ciolacu.

”Ne-am chinuit să facem licitaţii pentru tablete, la fel, de 6 luni de zile. Totuşi ar fi trebuit să pregătească Guvernul. Există două tipuri de operare: Android şi Apple. Nu trebuie să fii vreun filozof. Operatorii de SIM-uri poţi să îi chemi oricând la ANCOM, la Guvern, poţi să ai oricând o discuţie cu ei, intri în CSAT, fiindcă e o tâmpenie ce se întâmplă, să cumperi diferite sisteme de operare. Stabileşti ce sistem de operare filoseşti, urci un reprezentant – conform deciziei CSAT, fiindcă copiii sunt o prioritate în orice stat – în avion şi îl trimiţi ori la Samsung, ori la Apple”, a completat șeful PSD, potrivit căruia se impune demisia sau demiterea ministrului Educaţiei.