Confidenţialitate

Ciolacu, PSD: Vedem o scădere dramatică a nivelului de trai

Liderul PSD, principalul partid de opoziție politică, acuză actuala Putere liberală că nu a luat vreo măsură concretă de redresare a economiei afectate de criza sanitară.

”Guvernul PNL a împrumutat peste 10 miliarde de euro din decembrie anul trecut. Ce a făcut PNL cu aceşti bani? Nu ştie nimeni. Dar vedem o scădere dramatică a nivelului de trai. Mulţi români abia dacă mai au bani pentru o lună ca să supravieţuiască. Economia este cu un picior în groapă. Guvernul nu are niciun plan de redresare economică. Rezultatul? Şomaj şi sărăcie, asta ne aşteaptă. Austeritate”, scrie Marcel Ciolacu, duminică, pe Facebook.

”Toate cele 3 mari agenţii de rating au redus perspectiva de la Stabil la Negativ. Adică ZERO încredere în actualul Guvern! Să ne aducem aminte datele oficiale. În noiembrie şi decembrie 2019, Guvernul PNL a risipit peste 17 miliarde lei din banii publici pentru depăgubiri, plăţi electorale către primarii PNL, avansuri, rambursări de TVA fără verificare către firme de casă şi achiziţii la preţ dublu de la firme prietene. Reduceri de taxe în favoarea băncilor. PSD a lăsat economia cu creştere economică de peste 4%, cu un deficit bugetar de 2,8% din PIB, o rezervă financiară de 25 miliarde lei şi o pondere a datoriei de 34,6% din PIB”, adaugă fruntașul social-democrat.

”Au trecut 42 de zile din starea de urgenţă şi nu există nicio măsură efectivă de protejare a puterii de cumpărare a populaţiei şi de sprijin pentru companii. Polonia are deja funcţional «Scutul pentru apărarea populaţiei şi firmelor împotriva efectelor crizei coronavirus». Polonia ajută populaţia şi firmele cu un program de 10-15% din PIB. La noi NIMIC! Au trecut 42 de zile şi mulţi dintre oamenii pe care i-aţi trimis în şomaj nu au primit niciun leu. Au trecut 42 de zile şi niciun IMM nu a primit vreun leu sprijin. Cu platforma IMM Invest v-aţi făcut de râs. Cîţu fantastic nu a fost în stare să facă un site ca să susţină IMM-urile, le bagă în faliment şi lasă oamenii fără locuri de muncă”, consideră Marcel Ciolacu.

”Guvernul acesta de incompetenţi nu ia nicio măsură reală de sprijin pentru populaţie şi companii tocmai pentru a duce economia în prăpastie. Urmează să se vaite că nu mai sunt bani de pensii si salarii. Au început deja! Iar după ce pun economia în gard, vor cheama Fondul Monetar Internaţional să-i ajute pentru că sunt incapabili”, acuză șeful interimar al PSD.

În opinia sa, pentru repornirea economiei se impune testarea masivă a populaţiei.